>Bayat ekmek ile tavada sıkma-börek

>Zaman zaman buzdolabında peynir kurur, süt iki gün içilmezse sonra içilesi kaçar, ekmek bayatlar, yoğurdun suyu kalır falan filan olur ya işte onların hepsini toplayın. Ortalama 1 bütün bayat ekmeği ıslatın ama çok sulu olmasın yumuşayacak kadar, üzerine süt ekleyin biraz, varsa yoğurt, hatta 1 tane yumurta kırın, tuz koyun, belki kırmızı biber ekleyin hatta haşlanmış patates.. bir keresinde haşlanmış patates ile pizza yaptım ama çok kalın yapmışım, yarısını bile yiyemedik. zaten iki kişiyiz ve eşim az yer. streç ile kaplayıp ertesi güne sakladım. hamuruma onu da kattım, herşeyi birden katmanız gerekmez evde ne varsa koyun. yalnız peynir eklemeyin hamuru çürütüyor:) harcı hazırlayınca üstüne un katarak yoğurun. yumuşak bir hamur olsun, öyle çok fazla efor sarfetmenize de gerek yok birbirini bulsun yeter. sonra biraz dinlendiriyoruz hamuru, hatta 1 gün durursa süper olur buzdolabında. sonra merdane ile küçük küçük açıp teflon tavada pişiriyoruz. içine patatesli-peynirli börek içinden koyup dürüm şeklinde sıkıca sarıyoruz. bu sıkma oldu şimdi. börek yapacaksak da yarısına malzemeyi koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıp kızgın tavada pişiriyoruz. pişirmenin püf noktası bir yüzünü hafif pişirince fazla bekletmeden çevirmek. bu hamurla börek yumuşacık oluyor, sade unla hamur hazırlayınca çok sert olur, böylesi çok daha iyi. bir sürü malzemeyi de değerlendirmiş olduk. misafirlere de çok güzel ikramdır. hadi afiyet olsun:)Bon Appetit!🙂 yanına çay demlemeyi unutmayın, toplayın kızları vurun dedikodunun gözüne!😀 sohbet olmazsa çayın adı ”boyalı su”dur, unutmayın bunu:)Görsel de eklicem ama bu kendi bilgisayarım değil, korsanım şu an🙂 Tavaya yağ falan koymuyoruz, öyle pişecek… isteğe bağlı pişerken bit kadar tereyağ falan sürülebilir, ama insani boyutlarda olacak. boca etmeyelim, sonra su içsem yarıyo dersiniz kimse inanmaz😀

About NAR's-istanbul

32 years old electronics engineer.
This entry was posted in bayat ekmek, bayat ekmekle gözleme, tavada börek. Bookmark the permalink.

One Response to >Bayat ekmek ile tavada sıkma-börek

  1. Narsistanbul says:

    >yavrum bundan sen yedin yorum yap bakalım:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s